FAQs

Wat is Paypal en hoe kan ik ermee betalen?
Paypal is een online betaalsysteem dat gekoppeld is aan je kredietkaart. Alles over Paypal lees je hier
Ik heb geen Paypal, kan ik ook via overschrijving betalen?
Dat kan! Klik hier.
Ik heb een patroon gekocht maar het zit niet in mijn mailbox, wat ging er mis?
 Het patroon wordt automatisch verzonden naar het mailadres dat gekoppeld is aan Paypal. Ben jij de ene helft van een koppel, dan kan het Paypalaccount wel eens gekoppeld zijn aan het account van je wederhelft: check zijn/haar mailbox eens. Nog steeds niet te vinden? Misschien belandde het in je spambox, dus ook daar kan je eens kijken. Als het dan nog steeds spoorloos is, neem je best contact met ons op.
Heb ik speciale software nodig om een patroon te gebruiken?
 Je hebt een programma nodig om een PDF te openen en te printen zonder verschaling. Dit kan bijvoorbeeld met Adobe Acrobat Reader
Hoe kan ik een digitaal patroon printen en gebruiken?
Bij aanschaf van een patroon krijg je een unieke link om het patroon te downloaden. Klik op de link en bewaar het PDF-patroon op de harde schijf van je toestel. Het is belangrijk het patroon te printen op ware grootte. Ga naar de instellingen van je printer en vink opties als ‘verschalen’ of ‘aanpassen aan papierformaat’ uit. Op elk patroon staat een testvak van 3 op 3 cm. Meet dit vak na als je hebt geprint: als dit exact 3 op 3 cm meet, printte je correct. Gebruikte je het patroon op A4-formaat, dan moet je het daarna nog in elkaar plakken. Knip de vakken op elke bladzijde uit en plak ze met plakband aan elkaar, volgens de genummerde merktekens.
Ik kocht een patroon en ik kon het openen net na aanschaf, maar nu werkt de link niet meer. Wat nu?
Bij aanschaf van een patroon krijg je een link om het te downloaden. Deze werkt maar 3 keer: we raden aan om het patroon bij aanschaf meteen op te slaan op de harde schijf van je computer of tablet, zodat je het steeds opnieuw kunt gebruiken.
Ik kocht een patroon maar ben het kwijt. Wat nu?
Tot 30 dagen na aanschaf kunnen we je aankoop nog opnieuw traceren. Neem even contact met ons op. Na 30 dagen zal je het patroon opnieuw moeten aankopen om het te kunnen gebruiken.
Wat krijg ik in mijn mailbox als ik een patroon koop?
Je krijgt een PDF handleiding met stap-voor-stap foto’s, een PDF-patroon op A4 om in elkaar te plakken, en een PDF-patroon op A0-formaat zodat je het in zijn geheel kunt laten printen en aan de slag kunt zonder plakken. Al deze bestanden krijg je toegestuurd in een ZIP-file die je nog even moet unzippen. Let er goed op dat er geen verschaling gebeurt bij het printen.
Zit de naadwaarde in de patronen inbegrepen?
Dit is afhankelijk van patroon tot patroon en staat vermeld bij elk patroon.
Komt er ook een patroon van …?
Vragen staat vrij! Mind the Whale vaart onder de vlag van Lotte Martens, nieuwigheden verschijnen in overleg, ons inspireren mag altijd!.
Kan ik de patronen ook op papier kopen?
Just knot it is verkrijgbaar op papier. Later volgen nog meer patronen.
Verkoop je de patronen ook in andere talen?
Vertalingen staan op de planning!
Mag ik dingen verkopen die ik met Mind the Whale patronen heb gemaakt?

Er rust copyright op de patronen van Mind the Whale, ze zijn niet bedoeld voor commercieel gebruik. Heb je een voorstel of idee om de patronen te gebruiken voor een ander doel dan voor eigen gebruik of cadeautjes, dan neem je best even contact op.

We werken aan een systeem om afgewerkte items te mogen verkopen. Word je hierover graag op de hoogte gehouden, neem dan even contact op.

Verkoop je afgewerkte items?

Neen, ik verkoop enkel naaipatronen.

Geef je ook workshops met de patronen van Mind the Whale?

Ik spaar zo veel mogelijk tijd om patronen te kunnen ontwikkelen maar geef sporadisch workshops met de patronen. Hou de Facebookpagina in de gaten of contacteer me voor de voorwaarden als je zelf een workshop wilt organiseren.

Mag ik een workshop geven met de patronen van Mind the Whale?

Dat kan, neem voor de voorwaarden even contact op.